G-Chat

24 November 2009

Last Moments with Other 'Otai Gelimats'



Assalamualaikum semua! Entri ni seakan-akan tidak mau di tulis tapi mesti jugak sebab inilah satu-satunya blog rasmi GELIMAT dan memang khas untuk Geng Gelimat untuk ber'stick with each other' di sini (blog ni) .. Perasaan dan tulisan seakan bersatu di dalam entri kali ini. Kenapakah? Adakah penulis sedang menaip sambil-sambil menangis sebab melihatkan gambar di atas. Sob.. sob.. sob.. :'(

These are final moments in Egypt (may be..) and sooo Unprepared!
Ikutkan hati, Gelimats tidak akan berpisah dan kalau bole mau selalu ketawa sama-sama, makan sama-sama, gamble sama-sama, berhari raya sama-sama, berprogram sama-sama, belajar sama-sama, tasmi' quran sama-sama, pigi kelas mustawa sama-sama, pigi Cairo naik train sama-sama :'( .... Tapi, as we already know masa telah ditetapkan untuk berpisah jugak. Memang la berpisah sementara (agaknyaa...) Tapi, sebab 'ruh' Gelimat tu suda sebati dalam hati-hati KAMI. (Who is other 'Otai Gelimats' yang buat kami sedih ni aa..?? Huhuhu..)

Erna Suzieana


--- Sibuk berhari-hari raya di Cairo, Erna pun sibuk jugak shopping sebab balik Malaysia time tuh. Cuma ada 4 Gelimats time tu (Pida, Sarani, Shishi dan Reny) yang headed Erna ke airport Cairo 26 Sept 09 yang lepas. Ateh, Ichie dan Jay None ada di Alex cuma sempat kirim salam, hehehhh.. Apa yang penulis ingat, saat-saat akhir bersama Erna time di Houssien. Shopping barang sikit sebelum flight ke KL esoknya. Time tu jugak ada open house raya di Rumah Sabah tapi nda sempat makan dan ziarah syaah (-_-") Lapar gila time tu, hahahaa.. Neway, sekarang Erna ada di Malaysia. Harap-harap you sihat dan tambah-tambah 'sihat'. Hoho.. Jangan lupa Gelimat. We all selalu ingat 'Rena Suzitana' selalu! Ngeh3..

Wan Rohana - Siti Suraya - Reny Widarty


--- That day memang sedih dan seolah-olah airmata tidak malu untuk tumpah (bule banjir airport..) Huhuhu.. Kenapa la masa macam cemburu ngan kami? Malam tu, 3 Gelimats akan 'terbang' ke Malaysia.. Mana kau tak nangis :'( If i could, No salam-salam. No peluk-peluk. Biar la (ceh.. macam situasi 'Pergilah Sayang' pulak) Huhu.. But could you? Could you?? Tidaakk.. mau peluk-peluk jugak! Oh Tuhan, jika boleh kami mau selalu sama-sama. :'( Bule ka?? Tapi, harus ingat. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan (sudah biasa dengan ayat ini dan sememangnya benar belaka. Kerana hari itu kami sudah berpisah..) Walau apapun, kami 'mesti' berpisah kerana sudah cukup cinta sesama kami untuk berpisah. Uhuk uhuk.. maksudnya, kami saling menyayangi dan sudah cukup untuk kami rela untuk berpisah. Kerana masing-masing punya tanggungjawab lagi di 'destinasi' seterusnya selepas ini. Masing-masing mesti teruskan perjuangan.. Biarpun pahit sebab perpisahan Gelimats lagi, tapi inilah sebenarnya yang pasti berlaku jugak.

--- Kejayaan masing-masing adalah harapan setiap Gelimats. Awal tahun ini, Kak Sam (Aisyah Sofiyyah), Kak Lina & Ema suda kembali ke Malaysia. Erna, Shishi, Reny & Ichie jugak :'( --- Mungkin perpisahan ni sementara jak tapi........ (bila la lagi KAMI bule hepi-hepi macam dulu? )

--- Harap Gelimats bule jumpa-jumpa nanti macam dulu. Reunion Gelimats! Will be =) Doa'in kami ya yang masih berjuang di sini (^_^) Doa kami juga Kak Sam, Kak Lina, Ichie, Shishi, Reny ,Erna dan Ema sukses dalam kerjaya masing-masing. Wish us always stay in touch. Love you all..! Muah Muah! Gelimat ada di mana-mana =P


11 September 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri (-_-")




Assalamualaikum semua Gelimats-Ku yang di rindui selalu.
Hehehe.. Melihatkan saja tajuk di atas, suda agak-agak skema kan.

Adoi.. Skema berabis la pulak.

Em, lama nda view ni blog tau. Bukan apa, sibuk.. Sibuk main game di Facebook ;p
Hehe. Apa kabar ladang-ladang dan restoran kamu (wahai Gelimats-Ku??) :-)
Jangan lupa jawap kuiz hari ni T_T Jangan lupa do drop beberapa comment di
profile dan status member2 Facebook. Jangan lupa lawat ladangku, dan ladangnya
juga. Jangan mencuri (bulan puasa ni. berdosa kamu!!) Tapi kalau kamu bagi gift tu,
aku maafkan kamu ;P

Tapi yang paling penting, jangan lupa membaca Al-Quran. Ramadhan semakin
meninggalkan kita. 10 Hari terakhir inilah lagi peluang kita untuk berusaha untuk
menambahkan amalan dan pengharapan ampunan dosa dari-NYA. Semoga Ramadhan
kali ini adalah yang terbaik bagi kita dan tidak mensia-siakan-nya. Mudah-mudahan
sempat bertamu lagi Ramadhan pada tahun hadapan. InsyaAllah..

Sempena kedatangan Syawal ni, KAMI dari Gelimat mengucapakan 'Selamat Hari Raya AidilFitri. Maaf Zahir dan Batin'. Bersederhanalah dalam menyambut raya (uhuk uhuk..
kita kan di perantauan. jangan membazir. nda bagus tu)

Untuk Geng Gelimat di Malaysia, Kak Sam, Kak Lina dan Ema - Makan ketupat tu,
jangan lupa kami sini. Kirim salam ngan family. Huhuhu.. :'(

--- Untuk akhirnya, Salam AidilFitri untuk semua kaum Muslimin dan Muslimat. Semoga
Allah SWT memberi rahmat dan berkat kepada kita di bulan mulia ini. InsyaAllah.



09 September 2009

Update~~~


Assalamualaikum....

Haluuu~~ semua..lama rasanya blog GELIMAT kita ni x update kan?..kesiannn...sedih juga ni, cam x siapa peduli tau...hahaha...tapi xpa...kita kan saling faham memahami...semuanya busy2 belaka...ada busy tambah ilmu dengan masuk kelas mustawa...ada yang busy cari sourvenir untuk bawa balik Malaysia...ada pula yang da balik bercuti and balik terus ke Malaysia...and ada juga GG yang sibuk study untuk tasfiyah...semoga GG najah ya...aminnn....

After this, lagilah akan jadi terlebih busy plak...ya la...Syawal menjelang...sibuk plak mo buat kuih raya...kalau GG yang di Malaysia tu...may b sibuk cari baju raya kot...hahaha..kami sini, hihih... cam biasa la...paham-paham la Kak Ros (Upin-Ipin)...and lepas ni juga, bertambah busy juga la sebabnya kuliah akan buka...na...jom masuk kuliah kepada GG yang masih tinggal...waaaa...sedih plak...

Sedih sebabnya....GG makin kurang...majoriti akan balik terus ke Malaysia...x pa...teruskan perjuangan sahabat2 GG tersayang....kita jumpa di Malaysia nanti k...yang penting, nanti sound2 syak la...hihi...hermm...nasi minyak ka...nyum nyumm...hehhe...paham-paham la Kak Ros (Upin-Ipin)

Anyway posting kali ni, hurm....tiada tajuk...just mo update blog ja...n wanna wish....
WELCOME 09-09-09

29 July 2009

Selamat Hari Lahir Jay_None


Sanah helwa ya jamilah...
happy birthday to you...
selamat hari jadi jay none...
senni shuka hamnida <--- betul ka ni a?..hihihi..

"Good friends are like stars. you don't always see them, but you know they are there "
-Old saying

No matter where we are, our wishes are with you!...Happy birthday Jay, May all your wishes come true...aminnn...

19 July 2009

No words can say...


Nampak, nampak, nampak..hahahaa..

Cua tgk gambar ni...best kan?...hahaha..hohoho..hihihi..huhuhu..ntah pa la yang gue tunjuk tu...semua pun pakat tinguk bawah..hahaha...pas tu, ada yang suda siap pose G lagi tapi x lupa tinguk bawah juga...haha..klako..C Ema plak..blank...toing toing...hahaha..best gila gambar ni..

Ha...pas tu, haribulan di gambar ni pun bikin blank utak..hahaha..kamurang prasan ka?..hahah..toing toing toinggg....

08 July 2009

Selamat Hari Lahir Kak Pida


Haluuu semua my GG... Wat pa 2?..lama kita x together2 kan?..hihi...cam semua pun busy [raised eyebrow]..busy apa ntah..hoho..x pa la..yang penting...kita fikir cepat, kita kira cepat, kita jawab cepat, tapi semuanya mesti bijak sifir, bijak bijak bijak sifir....hahhaha....sorila...tiba2 pula kuar advertise yang x commercial ni...hihi [big grin]...

Nway, posting kali ni tersangat special la...tapi terbikin malu juga la...special koz,..July 06, is birthday our PIDA yang ke ehem ehem...hehe..n terbikin malu coz..lambat post...hurmm...sowi manyak2...semua GG busy kak...tapi jeng jeng jeng..smua pun ingat ..hihi...that's we call LOVE EACH OTHER..huahua..

Wow, border kaler fink, seswai gtu, jadi gegirl

Semoga panjang umur la...pas tu, apa tu,....murah jereki la..pas tu..hurm..najah imtihan sama2 la...pas tu,..hurmm...cepat kawen la...wihuuuu...paling siok tu..hahhaa..

Mbah..bila mo bawa mamam ni?...siok ni makan tu kek yang kena jual d kedai classic tu..yang dekat miami tu..yang sedap tu...wauu..yummy yummy..hahah..pa2 hal, sound syak..GG suka mamam2 ni...izit rite?..hahha...[big grin]..ok a kak?...huhu..




27 June 2009

Selamat Hari Lahir Kak Lina


|| Bismillah ||

Hye semua my Beloved Gelimats! Hopefully, sihat-sihat semua. Naaa.. cuti-cuti ni mau buat apa kamu? (psssst.... dengar-dengar ada gamble lagi. hihihi.. seronotnyeee...) Ok, SKIP!

Entri kali ni very spesel. Tapi very sorry sebab lambat sikit. Agak-agak sibuk sebelum ni. Hehe, padahal nda jugak pun sibuk.


Tapi ada sibuk jugak la ;P Napa kunun entri kali ni spesel?? Erm.. we wish KAK LINA advanced HAPPY BELATED BIRTHDAY! Pada 26 Jun (lambat sehari jak, hihihi..) We wish you Luck in everything. Amin. Kak Lina yang di sayangi, maaf sebab agak-agak lambat wish bufday kakak tapi sebenarnya kami sangat tidak lupa sebenarnya. Cuma agak sibuk sikit sebelum nih. Kami doakan kak LINA sentiasa di beri rahmat dan lindungan ALLAH SWT selalu. Dimurahkan rezeki dan moga cepat sampai jodoh T_T Dan selalu hepi-hepi tanpa ragu-ragu ;p Apa yang paling penting kak, WE LOVE YOU SO MUCH!! Hehehe..


Kak, aku mau bagi kakak sajak bha sempena hari lahir kak ni. Tapi aku nda pandai bermadah-madah. Jadi nda la jadi. Hohoho.. Jadi dengan itu kami Gelimat dari kejauhan ni mampu doakan kak supaya kak selalu hepi dan sewaktu dengannya ;p

Lagi satu, lagu Gelimat (lagu rasmi) di tujukan khas buat kak Lina. Kak Lina jaga diri baik-baik. We Love Kak Lina Always (-_-") Muahx.. Muahx..!

selamat tinggal mesir selamat datang malaysia..becce ema


s

Assalamualaikum gelimats..kaifahalukunna..rasanya macam lama btol ndak jumpa gelimats ni..bzy kunun kan imtihan..tapi banyak-banyak gelimat ada sorang ja yang ndak buzy dan sentiasa buat-buat bzy..tau kamu??hahha..sepa lagi rainwidad la

erm apa kaitan aku ngan selamat tinggal mesir selamat datang malaysia(saja ja wat intro..hehe)begini bah ni..sebelum citer panjang-panjang aku kan ndak pena bah tulis blog..kunun ja 2 followers la apa la padahal ndak ku pandai ni..(tau ni dorang gelimats)" c rain tau chat ja..woha..oh! rain tu ja ko tau "..jap aku c panjang citer dulu..1st time ni aku kan tulis entry ni gelimats ni..woha..

Mau dijadikan cerita mcm mana gue lagi bisa tulis entri cni..one day (di petang yang kusam..aku rasa sebab aku kusut time 2..oh! merapu..)kak ct chat mah aku mau suruh pesan mah kak chula..jadi aku ok la ingat semua apa dia sakap tu..(aku ingat ka?rasanya salah faham aku kan kak ct..kikiki)..masa dia mau out tu kan dia ckp la begini dialognya " deq,nanti ko tulis bah pasal ema pulang malaysia..ndakda lagi ko tulis apa2 d gelimat.."gni kali ar kak ct sakap..(padahal aku hantam ja ni..hahah)..nah jadi msti km tau suda kan napa aku merapu ni..ok masuk ceritanya..(aku tau kamu poning suda kan..wah wah rain suka ja ko ar)

Main story aku sebenarnya..c ema @ nama sebanarnya irmaningsih suda kembali ke tanah air 23 hb june..balik lagi seorang gelimats..so tinggal kami la lagi gelimats yang tinggal berapa urang menunggu saat-saat terindah<----promosi jap lagu rama band..best kamu..woha..saat menunggu natijah..insyaAllah kita semua najah..Ameen ya Rabb.. Tapi sedih bah c ema sebab kami wida dia d sidi gabir ja(stesen train sini)..sebab time tu semua ada exam kecuali aku..jadi napa ko ndak hantar??aku pon buzy jugak..heheh..aku time 2 baru balik dari cairo jugak.mmber kawin kan..kak noi..kenal kamurang..ala klu ndak kenal wat2 kenal ja..selamat pengantin baru kak noi...''ko bila lagi rain"..kawan ku said...i say "lama lagi ni jon"..haha iya2 la 2 rain..bagi peluang lu kak2 gelimat yg agak2 tutttt suda usianya..wa wa xjaga mulut ko rain siap ko lepas ni..woha

Skang c ema ada di malaysia suda..berbahagia suda dia d tawau 2..doakan kesihatan dia ar..semoga ada hikmah di sebalikknya dia pulang awal kan..doakan kesihatan n kebahgian sahabat kita ni..pastinya dia mmg bahagia skang..kamu tggu ja la jemputan beliau kita ni..ameen..

Jadi aku rasa setakat ni ja,ndak tau mau sakap apa tapi macam tiba-tiba bercucuran ja idea d otak aku ni..tapi next entri la ar..1s trying bah ni..bah gelimat semua..i lop u..ingat moto kita..eh padahal aku ja mah kak pida.."janji kaya rain "...missing kak sam kak lina wa kak becce@irma..heheh..lop u all

p/s maaf gelimat yang teda gambarnya tersenarai..hihi..maalish ya buk

20 June 2009

Selamat Hari Bapa




Khas ditujukan kepada :-
  • En. Mohd Shuaib bin Hj. Mohd Kassim (My Lovely Dad)
  • En. Abdullah (jFin's Dad)
  • En. Awg. Kassim (Rosroja's Dad)
  • En. Monib (Aisha Soffiyyah's Dad)
  • En. Saidi @ Zali (Lina's Dad)
  • En. Suhaini (Ichie's Dad)
  • En. Abdullah (Bibi's Dad)
  • En. Ag. Sulaiman (Nienakariena's Dad)
  • En. Awang Matusin (Erna's Dad)
  • En. Roshman (Pida's Dad)
  • En. Omar (Jay None's Dad)
  • En. Walla (Rainwidad's Dad)
  • En. Tasrib (Suraya's Dad)
  • En. Aziz (Ema's Dad)

"Bertuahnya kami mempunyai seorang ayah sepertimu, kami sayang kepadamu. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, sentiasa dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat serta sentiasa dirahmati dan disayangi dibawah payung ILLAHI. Amin. "

juga ditujukan kepada SEMUA bapa-bapa sekalian

11 June 2009

Farewell...


Tadaaa...


Wajah baru GELIMAT...hehehe...adei sori la a kalau x cantik...nanti kita kasi makeup lagi a...banyak2...hehe... hopefully semua enjoy la our new page...hehehe...ok tu ja..c yaaa...

Ha..apa kena mengena ni?...hahaha...
PEACE NO WAR..

10 June 2009

~Selamat bercuti...buat adek2 diperlembahan Nil~


Assalamualaikum....buat semua geng gelimats dan kengkawan dan adek2 di perlembahan Nil...hampir 2 purnama kak dan kak lina meninggal kan bumi kinanah Mesir..rindu wooo....hanya Allah jak la yg tau..pun begitu.syukurlah dgn kecanggihan sekrg,yg jauh seperti ada di depan meskipun pertemuan cuma di maya pada..Terharu juga bila tgk blog gelimats kita ni...bermula dgn main2..ketawakan video nyanyian Gelimats...tanpa disangka kalimah "Gelimats" itu sendiri menjadi penguat ukhuwah dan persahabatan terutama cewek2 di ALex...lucukan..terutama bila ingt balik sejarah gelimats..Wah...bkn main best lg dorg ya...mo cuti sudah bha dorg..ada yg balik ada yg tidak..yg balik tu kompom packing2 sudah time ni..yg tidak tu tumpg happy jakla disamping tumpg brg kiriman sma family.hahaha..tau2 jak kan?!apapun..harapan kaka...cuti kali hrp dpt di hbiskan dgn penuh manfaat.byk benda boleh buatkan?..rehlah..beprogram..xkirala bkpsm ka..apa ka janji bermnafaat..klu mo kasi champin lagi bhsa arab tu...ikutla kelas2 mustawa..kelas2 tafaquh...dr kmu seja tu..
kaka harap..pd yg x balik tu...betul2 la kasi mnafaat kan cuti ni...jgnla asyik wat taik mata jak...makan tidur..tenet..tgk movies..bkn x leh..tp klu boleh biar cuti ni ada sesuatu in put yg kita dpt. Apapun..semua di tgn kalian...ceh cam ustajah2 plak aku mbebel...
anyway..selamat bercuti..selamat merehatkan otak...dan selamat bergelimats...post2 ar gambr rehlah2 kamu yg lawa tu...k la mo gi mamam dulu...jumpa lg ar...selamat bercuti..selamat bergembira dan selamat bergelimats....ilal liqa'...salamm..

01 June 2009

Good Luck !!!


Adei...lama tul x kena update ni blog...semua pun busy...besalahkan...exam...hehe...Nway, mo wish GOOD LUCK untuk semua memember GELIMAT tersayang n all frenzo azhar...Wish kita semua najah...so boleh balik Malaysia awal..yeaaa...

Ni bear perut buncit pun wish Good Luck untuk kita juga..ehe..

01 May 2009

Kreativiti Hasil lakaran POIPOT..


Korang kenal Poipot? Korang kenal Sempoi_boyz? Aku cukup kagum dengan bakat yang ada dengannya. Korang tengok hasil lakaran tangan MAGIC nya di bawah ni. Aku sendiri tiada bakat mau melakar secantik itu. Tapi kalau mau di banding tulisan aku dengan tulisan cakar ayam seorang doktor mungkin tulisan aku boleh lagi di baca ;P Di bawah nih aku tampal beberapa gambar yang sempoi_boyz sempat kirimkan melalui YM tempoh hari.


Lepas nih kalau korang nak buat tempahan lakar nama korang leh lah mintak dengan sempoi_boyz tuh hahaha.. Demi gelimats dia nak jer tuh haha... Tak gitu sempoi_boyz?

G-Egypt

G-Followers

G-Traffic

 

© BLOG RASMI GENG GELIMAT © 2009 | Designed by © Sarani | Special made for GENG GELIMAT | Bloggerized by The Contributors Of Gelimats